A szövetségi ügyészek emberrablással vádolnak egy pennsylvaniai férfit, miután egy nőt elcsalt, mert azt hitte, hogy a barátnője. A nőt megölte a navada-i sivatagban és beköltözött a házába.

A 40 éves John Matthew Champan ügyéről hétfőn tárgyal a szövetségi bíróság. Egyelőre állami őrizetben van Pennsylvania Allegheny megyében.

Champan elmondta a rendőrségnek, hogy a történet szeptemberben kezdődött. Meggyőzte áldozatát, Jaime Fedent, hogy utazzanak el együtt nyaralni autóval Las Vegas-ba. A városba szeptember 23-án érkeztek meg Pennsylvániából.

Két nappal később azt mondta neki, hogy egy szexi sivatagi fotósorozatot akar róla készíteni. A férfi a nő végtagjait egy kötéllel rögzítette egy táblához, majd kitömte a száját és az orrát, ami végül fulladáshoz vezetett. Ezután lefejtette áldozatát a tábláról, és ott hagyta a sivatag kellős közepén.

Feden holttestét egy család találta meg október 5-én. A 93-as úton haladtak, mikor megálltak egy mosdó-szünetre, és ekkor akadtak a nő földi maradványaira.

hirdetés

Eközben Champan a nő nevében posztolt a közösségi médiában, hogy ne tűnjön fel a halála.

Novemberben a pennsylvaniai Bethel Park Rendőrkapitányság a nő egy barátjának kérésére ellenőrzést tartott az áldozat házában.

A szomszédok elmondták, hogy körülbelül két hónapja nem látták a nőt, de nemrégiben megfigyeltek egy alakot, aki ki-be járkált a házból. Ekkor derült ki, hogy a férfi Champan, aki elfoglalta áldozata lakhelyét.

A lakásban a rendőrök hamis CIA-azonosító kártyát találtak Champna nevével és fényképével, Feden telefonjával és a kötelekkel, amikkel a táblához rögzítette áldozatát.

A férfire börtön vagy halálbüntetés is várhat – írja a CNN.


hirdetés