Hadházy Ákos mutatott meg egy újabb hungarikumnak számító EU-s projektet, ezúttal Máriapócsról. Erre „csak” 20 millió forintot költöttek.


Újabb „hungarikum EU-s projektről” számolt be Hadházy Ákos pénteken a Facebook-oldalán. A képviselő ezúttal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Máriapócsról jelentkezett be.

Hadházy bejegyzése szerint az összesen 1,8 milliárd forintos „Nyírség turisztikai kínálatának integrált fejlesztése” elnevezésű programból 20 millió forintot költöttek két, már meglévő fahíd deszkáink és korlátjának cseréjére, és elkészült egy 15 négyzetméteres napelemes vécé, illetve egy akadálymentes parkolós is - bár a helyszín csak földúton közelíthető meg.

Hadházy azt írta, hogy az elegendő víz utánpótlás hiánya és a lecsökkent talajvízszint miatt már régóta veszélyben volt az „attrakció” helyszíne. Az elmúlt években a szomszédos tóból egy elektromos szívattyúval emeltek át vizet. Csakhogy az áram nagyon megdrágult, így a szivattyúzás éves költsége 700 ezerről 6 millióra emelkedett volna a tavat üzemeltető vállalkozónak, aki viszont így felmondta a szerződést, a víz pedig elillant.

- írta az ellenzéki politikus.

Szerinte azonban, ha lenne víz a tóban, akkor sem lenne vidám a projekt, csak éppen egy szokványos szomorú közbeszerzés: „méregdrága, egyetlen ajánlatból kiválasztva, szinte fillérre pontosan a becsült összegért”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!