November hatodikán sporttörténelmi eseményre kerül sor, egy női kézilabda-játékos először játszik tétmeccset a férfiak között.

A 31 éves Mireia Rodríguez a spanyol másodosztályú bajnokságban szereplő Albacetében lép majd pályára. Rodríguez futballista férje klubváltása miatt került Albacetébe, és a városban nem volt női kézicsapat, így lement a férfiak edzésére, hogy formában tartsa magát.

Rodríguez megkapta az engedélyt, hogy lejárjon a férfiak edzésére, ahol mindenkit lenyűgözött agilitásával, gyorsaságával, játékintelligenciájával és taktikai érzékével.

A klub elnöke előállt azzal az ötlettel, hogy játsszak a férficsapatban, amire azt mondtam, hogy ha mindenki beleegyezik és a szabályok is lehetővé teszik, akkor természetesen szívesen játszom köztük

- nyilatkozta Rodríguez.

Hosszú egyeztetés kezdődött, előbb a szövetséggel, majd a ligával, de az Albacete mindig azt a választ kapta, hogy nő nem játszhat a férfiak között. José Maria Valerio, a csapat edzője újra és újra elolvasta a szabályzatot, és nem talált olyan kitételt, amely tiltotta volna, hogy női kézis szerepeljen a férfiak között.

"Nem a nemeknek kellene számítani, hanem annak, hogy bárhol űzhesd azt a sportot, amit imádsz" - magyarázta Rodríguez, aki végül zöld utat kapott, így november 6-án debütálhat a férfi bajnokságban.

????‍♀️Mireia Rodríguez es la primera jugadora en integrarse en un equipo masculino español.

Es el último fichaje del Club Balonmano Albacete

La Federación de Castilla-La Mancha considera que puede ser un paso adelante en este deporte.@todxsporigual @BalonmanoAB pic.twitter.com/zBM5npjZNv

- RTVEcastillalamancha (@RTVEclm) October 28, 2021

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!