Nincs megállás: egy héttel azután, hogy a világ leggazdagabb embereinek listáján Elon Musk maga mögé utasította a facebookos Mark Zuckerberget, hétfőn már Bill Gatest is megelőzte, írja a CNN. A Tesla és a PaceX alapítója előtt így már csak egyetlen ember áll a Bloomberg milliárdos rangsorában: Jezz Bezos, az Amazon alapítója.

Az újabb előzést a Tesla részvényárfolyamának újabb emelkedése előzte meg. A kaliforniai autógyár papírjai egy nap alatt 6,6 százalékkal drágultak, ez pedig újabb 7,2 milliárd dollárral, összesen 127,9 milliárd dollárra növelte Musk vagyonát. Ezzel pedig 200 millióval megelőzi az évek alatt 127,7 millió dollárig jutó Bill Gatest.

A Tesla részvényeivel idén jóformán semmi nem veheti fel a versenyt, eddig 524 százalékos növekedést értek el a papírok. Mindez Elon Musknak valamivel több mint 100 milliárd dolláros gyarapodást jelentett eddig.

Bill Gates valószínűleg még mindig a világ leggazdagabb embere lenne, ha korábban nem ajándékozott volna 50 milliárd dollárt a betegségek elleni küzdelemre és a szegénység kezelésére. Ha Elon Musk a világ leggazdagabb embere szeretne lenni, további 54,1 milliárd dollárt kell keresnie, ugyanis Jeff Bezos 182 milliárd dolláros vagyonnal vezeti a képzeletbeli listát.

hirdetés


hirdetés