Elon Musk az utóbbi időben többször megnyilatkozott már koronavírus-témakörben: legtöbbször szkeptikusan, de volt, amikor segítő jobbot nyújtott, és többszáz lélegeztetőgépet adományozott Kalifornia államban. Most nagyon úgy fest, hogy az üzletembernek végképp elfogyott a türelme, ugyanis nagyon dühösen nyilatkozott előbb a Tesla konferenciahívásán, majd Twitteren is - írja a Digital Trends.

"Arra kényszerítik az embereket, hogy saját otthonukban raboskodjanak, ami szerintem szembemegy az alkotmányos jogainkkal, és szörnyű módon töri meg az emberek szabadságát. Nem ezért jöttek Amerikába az emberek és építették meg ezt az országot. Ez botrányos"

- mondta szerdán a munkatársainak.

"Azt mondani, hogy nem hagyhatják el az otthonukat, különben letartóztatják őket? Ez fasiszta. Ez nem demokratikus, ez nem szabadság. Adjátok vissza az embereknek a rohadt szabadságot"

hirdetés

Később Twitteren is folytatta, kiírta, hogy Amerikát fel kell szabadítani, és megdicsérte Texast, amiért újranyitotta az üzleteket és éttermeket. Annyit finomított, hogy a korlátozások feloldását szerinte sem lehet az egyik napról a másikra feloldani, hanem nagyon finoman kell véghez vinni.



hirdetés