A volt fideszes országgyűlési képviselő szerint több százezer cigány van munka nélkül az országban, csak erről nem akarnak tudomást venni. A Lungo Drom elnöke az Országos Roma Önkormányzatot is védelmébe vette.


Farkas Flórián nem csupán megjelent, hanem fel is szólalt a szolnoki vármegyeháza dísztermében tartott romaügyi konferencián - írja a Népszava.

A volt fideszes országgyűlési képviselő és miniszterelnöki biztos több más roma politikussal szemben csak a közönség soraiban kapott helyet. A csütörtöki rendezvényen két helyettes államtitkár is részt vett: Radomszki Lászlóné a Belügyminisztériumtól és Márkus Ferenc, a Miniszterelnökségtől.

A helyi tévé és újság tudósítása ugyan elfelejtett beszámolni a Lungo Drom elnökének hozzászólásáról, az egyik résztvevő, Lakatos Gusztáv azonban közösségi oldalán közvetítette az eseményeket.

- mondta Farkas Flórián, aki szerint a külföldi vendégmunkások helyett a romák foglalkoztatását látná szívesen.

Az egykori fideszes képviselő védelmébe vette az Országos Roma Önkormányzatot is, miután a belügyi tárca közel 540 millió forintot követel vissza az ORÖ-től. Ezek olyan követelések, amelyek még a Farkas Flórián-féle Híd a munka világába programhoz és ahhoz hasonló projektekhez kötődnek. Farkas Flórián szerint, amennyiben valóban tartozása volt az ORÖ-nek, akkor érthetetlen, hogy miért kapta meg éveken keresztül az állami támogatást. Szerinte ebben az esetben hiba van a támogató részéről is.

– jelentette ki.

Véleménye szerint óvakodni kell attól, hogy az ORÖ-t azért kezdjék el „piszkálni, felszámolni”, hogy „új csírák jöjjenek létre”. Ezzel a Sztojka Attila kormánybiztos elnökletével alakult Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szerepére utalhatott.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!