Egyszer már lezárták az ügyet, és Johnson többszörösen bele is bukott, azonban a videón látszik, hogy napnál világosabban megszegték a karanténszabályokat.


Mi is sokat foglalkoztunk a Partygate-üggyel, amelybe belebukott Boris Johnson. Egy egykori miniszterelnöknek ráadásul már a képviselői mandátumáról is le kellett mondania, mert egy jelentésben megállapította a parlament alsóházának bizottsága, hogy szándékosan hazudott a parlamentnek a rezidenciáján tartott összejövetelekről.

A Mirror most ezekről a partikról közölt videót, amelyben látszik, hogy a kormány és a konzervatív párt emberei magasról tesznek a karanténszabályokra.

A résztvevők iszogatnak, beszélgetnek és táncolnak, miközben még egy papír is ott van, hogy mindenki tartsa a szükséges távolságot.

A Mirror Johnson köreihez tartozó tanácsadót, minisztériumi tisztviselőt, sőt a korábbi kampányfőnökét is azonosította.

A kormány is reaált, Michael Gove elfogadhatatlannak nevezte a felvételeket. Valószínűleg a rendőrségnek új nyomozást kell majd indítani az ügyben, amit egyszer már lezártak.

Johnsonnak ezt, és a hazugságait már nem nézte el sem a közvélemény, sem a pártja, és amikor lemondott, kijelentette, hogy ő nem akart senkit félrevezetni, de azért hozzátette, hogy mindenképp bűnösnek akarták őt kikiáltani.

Egyébként már megvan az új munkahelye is, a bukott miniszterelnök visszatér az újságíráshoz, és rovatvezetőként dolgozik majd a jobboldali bulvárlapnál, a Daily Mailnél.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!