A Halott Pénz frontembere arról is mesélt, hogy nem mer kimenni a strandra meztelen felsőtesttel - legalábbis Magyarországon, ahol felismerhetik - nehogy valaki lefotózza, és később mások rajta, mint “fehér pacán” röhögjenek.


Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekar frontembere volt a vendége Kadarkai Endre “Szavakon túl” című műsorának. A sorozat rendszerint úgy épül fel, hogy az interjúalany választ témát - de legtöbbször vakon, hiszen a neki átnyújtott listán sokszor csak szavak, kifejezések szerepelnek, amelyekről elsőre nem feltétlen derül ki hogy mit is takarnak.

Inkább nem megy strandra, csak nehogy lefotózzák

Dávid első választása, a “Más szemmel” például arra utalt, hogy gyakran emlegeti, a vörös haja miatt sokszor kívülállónak érezte magát.

Az interjúban a rapper elmondta, hogy iskolás korában csúfolták a vörös haja miatt, de még fiatal felnőttként is kapott kellemetlen beszólásokat - leginkább fiúktól. Ennek is köszönhető, hogy a mai napig nem tudta teljesen elfogadni, megszeretni saját magát.

Ennek ellenére a csajozással nem volt gondja: “Mindig volt mozgolódás körülöttem.” Hálás is a lányoknak, mert ők adtak stabilitást az életében.

Az, hogy a karrierje nem valahogy egész máshogyan alakult, két olyan döntésén múlhatott, amikor lett volna lehetősége külföldre menni, de ő végül maradt. Egyszer még a teniszpályafutása során utazhatott volna egy ösztöndíjjal az Egyesült Államokba, de egy szerelem miatt Pécs mellett döntött. Egy másik alkalommal Bristolban várta egy fénymásolói állás, amit egy barátjától vett volna át, de akkor adott még egy esélyt a zenélésnek, és ez bejött: ezután nem sokkal futott be “A feneked a gyengém” c. daluk. Dávid szerint nem lehet véletlen, hogy kétszer is inkább nemet mondott a külföldi életre:

“Nézd anya, ennyien járnak Halott Pénz koncertre”

Amikor 2019-ben először volt teltházas Budapest Park-koncertjük, akkor elhívta az anyukáját is, felvitte a színpadra koncert közben, és azt mondta neki: “Nézd anya, ennyien járnak Halott Pénz koncertre”. Ez a kép otthon kint van a falán, mert fontos momentumnak tartja. Visszaigazolása annak, hogy jól döntött, amikor kitartott a zenészi pálya mellett - anyukája ugyanis féltette őt, amikor feladta korábbi munkáját, hogy a Halott Pénzre koncentrálhasson.

A Halott Pénz sikere azóta is töretlen - pedig a zenekarból csak a basszusgitárosuk tud kottát olvasni, a többiek - így Dávid is – autodidakta módon fejlesztették magukat, úgymond fül alapján játszanak. “Ha nem ismerem a szabályokat a zenében, nem is kell annyira betartani őket” - mondta erről Dávid.

“Előfordult, hogy valaki részegen ordibált az arcomba”

A sikeresség kapcsán megfigyelt egy érdekes pályaívet: “Ahogy elkezdesz sikeres lenni, mindenki rád gyűlik, mindenki a barátod akar lenni a zenei szakmában. Én kicsit hátraléptem, nem annyira élveztem ezt. Ennek a következő szintje, hogy ha még évek után is sikeres vagy, hogy elkezdenek, bántani, gyűlölködni, irigykedni, alád ásni. (...) 2016-19 között sok ilyen jellegű csalódás ért. (...)

Az első arénás koncertjük után ő maga nem érzett elégedettséget, hanem inkább kétséget, hogy innen akkor hova tovább?

Most azért lebeg szeme előtt egy újabb cél: jövőre a Puskás Ferenc Stadionban lesz a Halott Pénz jubileumi koncertje. Ott 47 ezres közönség fér el, de ha nem lesznek, csak 43 ezren, akkor is nagyon boldog lesz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!