A katolikus egyházfő gépe péntek délelőtt landol majd Ferihegyen, ezután a Novák Katalin fogadja majd a Sándor-palotában.


08:17 Az olasz nemzeti légitársaság egyik legújabb repülőgépével érkezik pénteken Budapestre Ferenc pápa. Az ITA Airways közleménye szerint az Airbus A320neo típusú gépéből négyet vettek át eddig, ezek egyikén fog utazni Magyarországra katolikus egyházfő.

08:08 A tömegközlekedésben is változások lesznek péntektől vasárnapig a látogatás alatt Budapesten. A BKK azt írta, hogy hosszabb időt kell majd szánni a közlekedésre, érdemes a megszokottnál korábban útnak indulni. A részletes változásokról itt írtunk.

08:02 A pápalátogatás alatt Budapesten számos utat lezárnak ideiglenesen, és sok helyen tilos megállni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján tett közzé egy térképet a korlátozásokról, ezt itt tudod megnézni.

Péntek délelőtt érkezik Ferenc pápa háromnapos apostoli látogatásra Magyarországra. A katolikus egyházfő repülőgépe várhatóan délelőtt tíz órakor landol majd a Liszt Ferenc-repülőtéren.

A pápát ezután

Az egyházfő ezt követően a Karmelita kolostorban állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőinek részvételével tartanak találkozót. Az eseményen beszédet mond Ferenc pápa és Novák Katalin köztársasági elnök is.

Délután az egyházfő a budapesti Szent István-bazilikában találkozik a Magyar Katolikus Egyház képviselőivel, püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal.

Az eseményen Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke köszönti a pápát, majd tanúságtételek hangzanak el. Ferenc pápa beszéde után közös imával és a Szentatya áldásával ér majd véget a várhatóan egyórás találkozó.

Szombaton délelőtt az egyházfő szegényekkel és menekültekkel találkozik majd a Rózsák térén az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, délután pedig fiatalokkal a Papp László Sportarénában.

Ezt követően délután találkozik majd az egyetemi és kulturális élet képviselőivel, a hivatalos búcsúztatása pedig délután 17.30-kor lesz majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A látogatásról részletesen beszámolunk majd, kövesd velünk élőben az eseményeket!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!