A kapcsolatukra Boccia saját Instagram-posztja hívta fel a figyelmet, amelyben bejelentette kinevezését, mint „különleges rendezvényekért felelős” tanácsadó. Giorgia Meloni olasz kormányfő és kormánya ezidáig sikeresen elkerülte a politikai botrányokat.


Az olasz választópolgárok pénteken élőben követhették Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter lemondását egy könnyekkel teli tévéinterjúban, miután beismerte, hogy megcsalta feleségét. A miniszter azonnal bocsánatot kért feleségétől és főnökétől, Giorgia Meloni miniszterelnöktől – írja a The Guardian.

A botrány augusztus 26-án robbant ki, amikor kiderült, hogy Sangiuliano szeretőjét, a divatiparban dolgozó Maria Rosaria Bocciát különleges tanácsadóként nevezte ki. A kapcsolatukra Boccia saját Instagram-posztja hívta fel a figyelmet, amelyben bejelentette kinevezését, mint „különleges rendezvényekért felelős” tanácsadó.

A bulvársajtó gyorsan rávilágított, hogy a miniszter és Boccia korábbi viszonya nemcsak személyes, hanem szakmai is volt. Bár Ez sem akadályozta meg, hogy a botrány tovább dagadjon, ami Giorgia Meloni számára is kínos helyzetet teremtett, mivel eddig ügyesen elkerülte a politikai botrányokat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!