Ismét elloptak egy buszt a Dél-alföldi Közlekedési Központtól (DAKK), ezúttal Szeged Szőreg városrészében.

A tolvaj több kilométert furikázott a helyi buszfordulóból elkötött busszal, egészen a Törökkanizsa utcáig, ahol egy helyi lakó szerint meg akart fordulni, de beleragadt a sárba.

Egy Délmagyarnak nyilatkozó másik szemtanú szerint csütörtökön reggel már egy megrongálódott járművet látott: az ablaka, az elej és az oldala is össze volt törve, de a helyszínelés után még a saját kerekein ment vissza az állomásra.

A helyiek szerint a tolvaj megszökött, mert hiába járőröztek a rendőrök a környéken, nem találták meg. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság annyit közölt, hogy jármű önkényes elvételének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a Szegedi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.

A DAKK a Délmagyarnak azt írta, megdöbbentette őket az eset, és az elkötött busz csak másfél hete állt forgalomba Szegeden.

Rövid időn belül ez már a második buszlopás volt Csongrád megyében. Április közepén három fiatal lány furikázott a busztársaság egyik csuklós buszával Sándorfalván egy szombat esti buli után. Az útjukról egy rövid videó is megjelent már az interneten.

címkép: Google Street View