A Szerencsejáték Zrt.-nek A játék összeköt elnevezésű programjában eddig 13 helyen adtak át olyan különleges játszótereket, ahol együtt játszhatnak fogyatékos és nem fogyatékos gyerekek - írja a Telex.hu.

A lap ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy

ha alaposabban megnézzük az eddigi nyertes pályázókat, feltűnhet, hogy nincsen köztük ellenzéki vezetésű önkormányzat.

Az állami társaság 2017-ben dobta először piacra Nagykarácsony nevű sorsjegyét, amelynek befolyó összegéből indították el "A játék összeköt" programot. Ezzel csatlakoztak az Európai Lottótársaságok Szövetsége és az Európai Fogyatékosügyi Fórum által indított kezdeményezéshez.

hirdetés

Az azóta három ütemben átadott, összesen 13 játszótér közül némelyik ugyan ellenzéki vezetésű településen található, ám a pályázatot még egy kivétellel minden esetben kormánypárti vezetés adta be és nyerte meg. Öt átadó a 2019-es önkormányzati választások idejére esett, ezeken a regnáló polgármesterek rendre részt is vettek.

Az egyetlen kivétel Tiszaföldvár-Homok, ahol idén októberre készült el a játszótér. Itt a helyszín különleges: nem közterületről van szó, hanem a Révay György Iskola és Gyermekotthon kertjéről. A tiszaföldvári önkormányzatnak, ahol a polgármester a független Hegedűs István, nem volt köze a projekthez - írja a lap.

A települések kiválasztásáról csak nagyon kevés információ van. Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója arról beszélt korábban, hogy a kiválasztásnál szempont volt, hogy olyan helyre kerüljön új játszótér, ahol a közelben fogyatékkel élő gyerekeket tanítanak. A portál több kérdésére sokadszori - írásos és szóbeli - megkeresés után sem érkezett válasz, így egyelőre nem tudni például, hogy mik a programhoz csatlakozás feltételei, megvan-e már az öt új játszótér helye vagy hogy eddig összesen mekkora összegű támogatást folyósított a Szerencsejáték Zrt. a befogadó játszóterek megvalósításához.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés