Első körben négy országban vezetik be a háztartások közötti jelszómegosztás kiküszöbölését célzó új rendszert. A fiókok ára különböző lesz országonként.


Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Netflix véget akar vetni annak, hogy egy előfizetést több háztartásban is használjanak jelszómegosztással. Ezt idén év elején ki is küszöbölik, szerdán pedig be is jelentették, hogyan.

Először Kanadában, Új-Zélandon, Portugáliában és Spanyolországban alkalmazzák az új eljárást. Kanadában 2150, Új-Zélandon 1820, Portugáliában 1540, Spanyolországban pedig 2300 forintnyi összeget számolnak fel az extra felhasználók vásárlásért.

Egyéb részletek nem derültek ki a friss bejelentésből az új rendszer működéséről. A streamingóriás szóvivője azonban annyit elárult még, hogy amikor egy felhasználó először jelentkezik be a fiókjába, a rendszer végigvezeti, hogyan állíthat be elsődleges helyet vagy háztartást az előfizetéséhez. Ha más is ugyanazt a WiFi-t vagy IP-címet használja, akkor ő ugyanúgy netflixezhet, mint az előfizető.

Forrás: Gizmodo


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!