Sokáig kétséges volt, hogy valaha be tudják-e fejezni John Lennon demóját. Az eredeti kazettát még 1994-ben adta oda Yoko Ono Paul McCartneynak, most a mesterséges intelligencia segített.


Csütörtökön délután megjelent a The Beatles utolsó dala, írja a The Guardian. A Now And Then című szám demóját tartalmazó kazettát John Lennon özvegye, Yoko Ono adta át még 1994-ben Paul McCartneynak. A több dalkezdeményt is tartalmazó hanghordozó tartalmát nem sokkal 1980-ban bekövetkezett halála előtt vette fel John Lennon.

A Now And Then készítéséről még szerdán jelent meg egy rövidfilm a zenekar hivatalos YouTube-csatornáján. Ebben McCartney elmondja a mesterséges intelligenciának köszönhetően készült el a dal. Az eredeti kazettán ugyanis alig volt hallható a zongora, mostanra azonban a technika segítségével szét tudták választani az énekes hangját és a hangszert. Sokáig az is kétséges volt, hogy egyáltalán valaha be tudják-e fejezni a dalokat.

A Now And Then című számhoz videóklip is készült, amit Peter Jackson rendezett. Ennek a premierje londoni idő szerint kedden délután 14 órakor lesz. Addig is itt lehet meghallgatni a The Beatles hivatalosan is utolsó számát:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!