A hetvenes éveiben járó asszony telefon híján még a Nevadában élő testvérét sem tudja értesíteni, hogy túlélte a Hawaii szigetén pusztító erdőtüzet.


Rengeteg embert kimentett a hawaii erdőtűzből extravagáns furgonjával egy idős asszony, írja a BBC. Lynette "Pinky" Iversont nemcsak feltűnő járgányáról, hanem Tiny nevű csivavájáról is könnyen felismerik a környéken élők.

A Lahaina városában élő nő kedden legalább egy tucat embert zsúfolt össze az autó platóján a lakótársai közül, majd velük együtt elmenekült a pusztító tűz elől. Pinky szerint mire a kocsijához ért, a lángok már majdnem a kerekeket nyaldosták. Megpróbált mindenkinek segíteni, akit csak talált, de néhányukat így sem tudta kimenteni.

Hawaii történetének legtöbb emberi életet követelő természeti katasztrófája akkor érte el az idős néni házát, amikor vízzel locsolta az épületet, hogy ne kapjon lángra. Azonban hiába tett meg minden tőle telhetőt Pinky, a szeme láttára gyulladt meg a ház. A nő berohant a házba, felkapta a kutyát és a kocsikulcsot, a jajveszékelő szomszédokat a kocsira terelte, közben pedig már mindent beborított a sűrű, fekete füst.

A hawaii nő telefonja is a tűz martaléka lett. Abban bízik, hogy Nevadában élő testvére észreveszi a híradóban vagy valamelyik internetes honlapon, és tudni fogja, hogy jól van.

Pinky hat éven át élt feltűnő autójában, mielőtt befogadták egy fogyatékkal élők és idősek számára fenntartott lakóközösségbe Lahainában. A hetvenes éveiben járó asszony most csak reménykedni tud abban, hogy ismét szerencséje lesz, és valaki majd befogadja.

A Maui szigetén pusztító hatalmas tűzvésznek a legutóbbi híradások szerint már 67 halálos áldozata van, közel 20 ezren hagyták el a katasztrófa sújtotta területet. A helyi vezetők szerint évekbe kerülhet, mire normalizálják a helyzetet Lahainában.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!