Lenyűgöző történéseket sikerült lencsevégre kapniuk ausztrál búvároknak: egy óriási rája kért segítséget tőlük, mert egy óriási horog akadt a szeme alá. A videón jól látszik, ahogy az állat egyre közelebb merészkedik az emberekhez, majd felismeri a vezetőjüket, Jake Wiltont, aki gyakran búvárkodik a környéken.


Az állat teljes bizalmat mutat a búvárok felé, amikor a hátára fordul, és megmutatja, hogy egy óriási horog akadt a jobb szeme alá. Még akkor sem úszik el, amikor Wiltonnak több merülésre van szüksége ahhoz, hogy rendesen ki tudja húzni a horgot, és csak akkor távozik végül, amikor a búvár sikerrel jár. De még így is megvárja, amíg Wilton egyszer utoljára lemerül hozzá, és elköszön tőle.

Manta Ray looks for help from snorkelers

SOUND ON ???? What an incredible animal interaction we were lucky enough to witness ????

#MantaRay #snorkeling #animalrescue

Közzétette: Seadog TV & Film Productions - 2019. június 27., csütörtök

A ráják egyébként nagyon intelligens tengeri élőlények, képesek értelmesen kommunikálni egymással és más fajokkal, tudnak érzelmeket kimutatni, és kifejezetten játékosak. Keresik az emberi társaságot, persze csak akkor, ha biztonságban érzik magukat. A videón látható példányt Freckles-nek, vagyis Szeplősnek hívják.

Főkép: Romona Robbins Photography / Image Source


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!