Ismét egy elképesztő manőverről tett közzé videót a Bp-i Autósok Közössége. A felvételt az egyik olvasójuk készítette az Üllői úton.

"A Budapest táblától folyamatosan haladt a sor az Üllői út 18. kerületi szakaszán. Előttem egy rakás autó, mögöttem a sor, valamint egy útjavító autó miatt folyamatos, összefüggő autósor haladt, amit aztán mindannyian meg is előztünk. Mögöttem a konténer szállító teherautó. Teljesen normális követési távolságot tartva több kilométeren keresztül jön mögöttem. A kicsi kis cliósunk meglátja a lejtőt, erőt gyűjt, majd a haladó autósor sebességénél maximum 4-5 km/h-val magasabb sebességgel nekiáll a régen várt előzési manőverének"

- írja le a történteket a lap olvasója, aki szerint az erő azonban hamar elfogyott, ráadásul egy előzni tilos tábla, néhány záróvonal, valamint pár gyalogos átkelőhely is következett. Sőt, az autóst még a szemből jövő forgalom sem zavarta.

"Teljesen értelmetlen és felesleges volt előzni, mivel az útjavító autó miatt folyamatos összefüggő autósor haladt. Ha pedig előz, akkor lépjen neki oda és a teherautó által betartott követési távolság miatt simán befért volna. Ráadásul lejtőn lefelé..."

- teszi hozzá.

hirdetés

A felvételen ugyanakkor az is látszik, hogy a teherautó gyorsít, amint meglátja az őt előző autót, és nem engedi be maga elé.

A Bp-i Autósok Közössége ezért arra is felhívta a figyelmet, hogy

"egy akár teljesen szabálytalanul előző autót is be kell ilyen esetben engedni, mert mindent meg kell tenned a baleset elkerülésének érdekében".

Mutatjuk a videót:



hirdetés