Modellmunkát ajánlott nekik, majd meg akart győződni róla, hogy nincs tetoválásuk.


A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfival szemben, aki több éven keresztül hamis álláshirdetéseket adott fel ezért, hogy kiskorú, illetve fiatal lányokról intim képeket, videókat szerezzen - számolt be róla közleményében az ügyészség.

A férfi legkésőbb 2017-től kezdve a 2020 novemberében történt elfogásáig különböző e-mail-címekkel ingyenes apróhirdetési oldalakra regisztrált, ahol olyan valótlan állásajánlatokat tett közzé, amelyekben akár már 13-14 éves kortól kezdődően kiskorú, illetve fiatal lányoknak kínált jól fizető divat-, fehérnemű-, illetve bikinimodell munkát, valamint különböző hostess munkákat.

Az álláshirdetésekre jelentkező sértettektől először általában ruhás fényképet kért, sőt még azt is felajánlotta, hogy a fotók elkészítéséhez nyugodtan kérjenek segítséget a szüleiktől, akik a fotózásokra is elkísérhetik majd őket.

A férfi az áldozatok számára nőnek adta ki magát, egyes esetekben pedig valóban létező, szakmailag elismert modellügynökségek nevében vette fel a kapcsolatot a fiatalkorú lányokkal.

Ezután többször konkrét dátumokat adott meg a munkakezdés vagy fotózás idejére vonatkozóan, tovább hitegetve ezzel az áldozatokat.

Emellett a megszerzett képeket, videókat felhasználva internetes hirdetéseket, illetve társkereső hirdetéseket is közzétett a lányok nevében, amelyekben szintén arról írt, hogy a lányok anyagi ellenszolgáltatásért cserébe idegen férfiaknak szexuális szolgáltatást nyújtanának.

A hirdetésekre jelentkező férfiakkal a sértettek nevében kommunikált és kérésükre további képeket küldött nekik.

Az ügynek összesen 21 sértettje van. Közülük azok a lányok, akiket különböző fórumokon szexuális szolgáltatás nyújtására ajánlott fel, az arcuk, a nevük, bemutatkozó videójuk alapján egyértelműen azonosíthatók voltak, ezért ezzel a férfi nekik jelentős érdeksérelmet okozott.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a 28 éves férfit több rendbeli gyermekpornográfia bűntettével, valamint különleges személyes adatokkal visszaélés vétségével vádolja és letöltendő börtönbüntetést kért rá, illetve végleges hatályú eltiltást minden olyan foglalkozástól, amely révén a férfi kiskorúakkal kapcsolatba kerülne.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!