Luke Ings most 36 éves, és az ország egyik legkeményebb börtönében, a maximális biztonságú HMP Wakefieldben tölti mindennapjait. Az édesanyja retteg, hogy a fia nem éli túl a körülményeket.


Luke Ings történetét a Ladbible írta meg: a férfit 17 évesen ítéltek el rablásért és verekedésért, és az édesanyja már hosszú ideje kétségbeesetten küzd a szabadulásáért.

Luke mindössze 17 éves volt, amikor egy utcai rablás és egy McDonald’s-ban történt verekedés miatt 18 hónapos börtönbüntetést kapott.

Ennek ellenére Luke már 18 éve börtönben van, köszönhetően egy „közbiztonság érdekében kiszabott” (IPP) ítéletnek, amely határozatlan idejű szabadságvesztést jelent. Az ilyen ítéletek miatt Angliában közel 3000 ember raboskodik úgy, hogy nem tudják, mikor szabadulhatnak.

Luke most 36 éves, és az ország egyik legkeményebb börtönében, a maximális biztonságú HMP Wakefieldben tölti mindennapjait. Samantha attól retteg, hogy fia nem éli túl a körülményeket.

„Ez már nem helyes, ezt meg kellene oldaniuk” – mondta a The Independentnek.

- tette hozzá Samantha.

Luke autizmussal él, és Samantha szerint a börtönben töltött évek alatt teljesen elvesztette magabiztosságát, alig képes szemkontaktust teremteni. Luke húga, Millie, mindössze 7 hónapos volt, amikor bátyját bebörtönözték.

– mondta a megtört édesanya.

Luke nagyapja, aki a fiú börtönévei alatt hatalmas támogatást nyújtott, sajnos nem élte meg, hogy unokája szabadulását lássa.

(Ladbible, nlcafe.hu)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!