Az első filmért még „csak” 100 ezer dollárt fizettek neki, de ez akkora sztárt csinált belőle, hogy ennek már a többszörösét kérhette el a második részért.


Elképesztő összeget fizettek ki Macaulay Culkinnak a Reszkessetek, betörők! második részének főszerepéért - írja a The Things. Az azóta klasszikussá vált karácsonyi mozi hatalmas sztárt csinált az akkor 10 éves színészből.

Az 1990-ben bemutatott Reszkessetek, betörők! (eredeti címén Home alone) olyannyira megkerülhetetlenné vált az ünnepi időszakban, hogy azóta

A történetet persze mindenki ismeri: Kevint a szülei véletlenül otthon felejtik, amikor elutaznak a karácsonyi vakációra, és az anyukájának csak a repülőn esik le, hogy a gyerek nincs ott velük. Kevin elsőre élvezi a váratlan szabadságot, azonban két betörő kiszemeli magának a szinte üresen álló házat. A tízéves fiú pedig mindenféle csavaros csapdát állít a bűnőzöknek, számtalan kínzásnak alávetve a Joe Pesci és Daniel Stern által megformált figurákat.

A film főszerepéért Culkin akkor 100 ezer dollárt kapott. A Reszkessetek, betörők! óriási siker lett, a film egy csapásra nemzetközi sztárt csinált a gyerekszínészből. Ennek megfelelően a gázsija is jelentősen megugrott.

Bár Culkin óriási sztár lett a két klasszikus karácsonyi mozival, azt ezt követő filmjei már nem hoztak akkora sikert.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!