Végtaghiányos emberek számára is engedélyezi a vezetést a KRESZ – de nem úgy, ahogy a szabadszállási férfi próbálkozott!


A Police.hu tudósítása szerint még tapasztalt kollégáikat is meglepte az, amit kedden láttak egy közúti ellenőrzés során.

Egy teljesen lesötétített üvegű autót állítottak meg az M6-os autópályán Dunaszentgyörgy térségében. Nem ez volt azonban az egyetlen szabálytalanság. A sofőr és a kocsi ellenőrzésekor számos megdöbbentő dolgot láttak az egyenruhások. Az autót vezető 47 éves férfinak nem voltak alsó végtagjai, ennek ellenére vezethetett volna, ha a kocsit megfelelően átalakították volna. De ez nem így volt.

Az adatok ellenőrzésekor kiderült az is, hogy a jogerős vezetéstől eltiltás mellett felfüggesztett börtönbüntetése is van – éppen a jogosítvány nélküli vezetés miatt. A nyilvántartó adatai szerint a 47 éves férfival szemben a legutóbbi eltiltása óta már máshol is indult eljárás, és a korábbi években is számos alkalommal kapták el, az ok pedig minden esetben eltiltás hatálya alatti és engedély nélküli vezetés volt.

A rendőrök a férfit a Paksi Rendőrkapitányságra előállították, s vele szemben büntetőeljárást indítanak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!