Az út egy része hétfő reggel óta járható, de sok helyen még megközelíthetetlenek a le- és felhajtók. Mindeközben a vasúti közlekedés is akadozik.


Teljesen elöntötte a víz az A2-es autópályát, számos le- és felhajtó továbbra is megközelíthetetlen, és több egyéb út is le van zárva Alsó-Ausztriában az árvíz miatt – írja a Világgazdaság.

A MeteoNews24 videóján látható, hogy milyen elképesztő intenzitással hömpölyög a víz az elárasztott úton:

A tömegközlekedésben is akadozik az időjárás miatt, többek között a Linz és Bécs közötti vasúti pálya nyugati szakaszán nem közlekednek a vonatok.

„Jelenleg azzal a helyzettel állunk szemben, hogy Mattersburg és Kismarton környékén nem zárható ki az árvíz a Lajta mentén a következő órákban. A települési területek is érintettek lehetnek” – mondta Hans Peter Doskozil Burgenland tartományi elöljárója vasárnap délután.

Eközben – ahogy arról korábban írtunk – az osztrák vasúttársaság (ÖBB) vasárnap 18 órától leállította a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között, az ÖBB tájékoztatása szerint a vonatok pótlására nincs lehetőség. A leállás várhatóan hétfő éjfélig tart.

(via Telex)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!