Megtévesztő és nyomásgyakorló a Temu gyakorlata a GVH szerint. A hatalmas kedvezményeknek rendre nyoma vész, ha az ügyfél a hirdetésre kattint.


A hihetetlenül gyorsan népszerűvé vált Temu nem utolsósorban alacsony áraival és megbízható, gyors szállításával körözte le röpke pár hónap alatt hazai versenytársait. Mindezen előnyök mellett egyre többen kifogásolták a kínai cég agresszív marketinggyakorlatát. A Blikk adja hírül, hogy több bejelentés után a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a cégnél.

A legtöbben azt kifogásolták, hogy az akciók, amely szerint a vállalkozás s

Továbbá a vásárlókat sürgető, megtévesztő üzenetek is aggályosak. Az áruház felületén a teljes vásárlási folyamat közben, mind a honlapon, mind a mobiltelefonos alkalmazásban ilyen és ehhez hasonló üzenetek jelennek meg: „már csak 4 maradt”, „majdnem elfogyott”, „megvásárolva 1 perccel ezelőtt” „Siessen! Több mint x személy helyezte a kosarába ezt terméket”, „Keresett! x eladva az utolsó 24 órában”, „A közelmúltban x-en értékelték 5 csillaggal”.

A versenyhivatal a fent idézett mondatokkal a cég a valószínűleg sürgeti a vásárlókat, valamint „pszichés nyomásgyakorlás alá helyezi”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!