A szakértő szerint ugyanakkor minden fogyasztó visszakapja a pénzt, igaz, nem mindegy, mikor. Azt elismerte, hogy rendkívül bonyolult a számítási rendszer.


A vártnál akár négyszer magasabb gázszámlát kapott sok család novemberben – számolt be az RTL Híradója.

A csatornának nyilatkozó férfi az MVM alkalmazásában azt mutatta meg, hogy míg tavaly októberben 85 köbméter gázért 15 ezer forintot kellett fizetnie, addig idén alig valamivel többért már 28 ezret számláztak.

Balogh József energiapiaci szakértő szerint ennek fő oka, hogy annyira komplikált lett az állami szolgáltató rendszere, hogy az átlagfogyasztó semmit nem ért meg az egészből.

A kormány döntése értelmében tavaly nyár óta bizonyos fogyasztás felett piaci árat kell fizetni a rezsiért. Egy, a számítási tapasztalatokra létrehozott Facebook-csoport alapítója szerint összetett problémáról van szó, de Balogh József szerint előbb-utóbb minden fogyasztó visszakapja a pénzt, szerinte a probléma átmeneti.

A Híradó kérdésére az MVM elismerte, hogy a diktálós fogyasztók egy része kapott magasabb számlát. Azt írják: az egész évre járó kedvezményes gázmennyiség nem vész el. Szerintük


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!