A zenész életének 82. évében hunyt el.


– olvasható az Apostol együttes vasárnap délelőtt megosztott Facebook-bejegyzésében. Pete László életének 82. évében hunyt el.

Pete László 1973 óta volt az Apostol együttes tagja, ahol harsonán játszott. Három évvel a zenekar megalakulása után csatlakozott hozzájuk, miután az eredeti harsonás, Szalánczy Ferenc kilépett az együttesből.

A Blikka frontembertől, Meződi Józseftől megtudta, Totó régóta súlyos betegséggel küzdött, szervezete szombat este adta fel a harcot.

Totó már egy ideje nem lépett fel az Apostollal, mivel egészségi állapota miatt úgy döntött, visszavonul. Túl gyengének érezte magát ahhoz, hogy folytassa a koncertezést.

„Egy fiatalabb pozános csatlakozott hozzánk, ám róla sem feledkeztünk meg, hiszen 54 éven át dolgoztunk együtt. Utoljára akkor voltunk meglátogatni, mielőtt bekerült a kórházba. Már nagyon gyenge volt, de én szeretném megőrizni az emlékezetében abban az állapotában, amikor még járta velünk az országot.”

Az Apostol zenekar mindenképpen meg szeretne emlékezni elhunyt társukról, és a temetés részleteit is egyeztetni fogják a családdal.