Most először megy külföldre a háború kitörése óta. Minden titkos, nem végleges, és látszólag senki nem tud semmi biztosat a programról. A képviselőket ugyanakkor berendelték a Capitoliumba.


Joe Biden amerikai elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Fehér Házban találkozik szerdán - írta a CNN.

Láthatóan nem régen tervezett találkozóról van szó, vélhetően azzal függ össze elsősorban, hogy az amerikaiak új védelmi segélycsomagot küldenének az országnak, amely Patriot rakétarendszereket is tartalmazna – írja a CNN.

A látogatás még nincs véglegesítve, valamint biztonsági okokból szűk körben tartják csak meg. Ez az utazás az első alkalom, hogy Zelenszkij elhagyja Ukrajnát a háború kitörése óta.

Jelzésértékű azonban, hogy közölte a képviselőkkel, hogy jelenjenek meg szerdán a Capitoliumban, „egy nagyon különleges, a demokráciára összpontosító” rendezvényen – árulta el egy képviselő a CNN-nek. Azért kellett külön értesíteni őket, mert kár az is megtörténhetett volna, hogy az ülésterem üres lesz a közelgő ünnepek miatt. Ha ott lesz, az ukrán elnök beszédet is mond majd az kongresszusban, de még ez sem végleges, a képviselők szerint viszont van rá esély.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!