Kempf Zoltán állapota stabil, és napról napra jobban érzi magát az orvosa szerint.


Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) szombati közleménye szerint

Bessenyei Dávid neurológus szakorvos elmondta, a kerékpárossal és svájci kezelőorvosaival videóhívás formájában egyeztet. Hangsúlyozta, Kempf állapota a történtekhez képest kielégítő és megnyugtató, mozgáskészséggel, mozgáskoordinációval kapcsolatos károsodás nem alakult ki nála.

„Mindenképpen bizakodóak lehetünk, mert állapota stabil, és napról napra jobban érzi magát. Biztosak lehetünk benne, hogy a sportban mutatott elszántsága a gyógyulásban is sokat számít majd” – mondta az orvos.

Város Viktória, az MKSZ szakmai alelnöke, szakágvezetője azt is hozzátette, hogy Kempf az orvosokkal és az ápolókkal angolul és magyarul is kommunikál. Hangsúlyozta, az MKSZ mindenben segíti és támogatja a felépülését. Hazatérésének időpontját állapotának javulása fogja meghatározni.

Az MKSZ köszönetet mondott a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársainak és Magyarország Berni Nagykövetségének, amiért „óriási segítséget nyújtottak Kempf zökkenőmentes és hatékony ellátása érdekében”.

via MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!