A Publicus felmérésében megkérdezettek 36 százaléka úgy gondolja, hogy a magyar miniszterelnök szándékosan használt oroszbarát szófordulatot, amikor katonai műveletnek nevezte Ukrajna orosz lerohanását.


A megkérdezettek 91 százaléka hallott arról, hogy Orbán Viktor kormányfő Pekingben találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – ez derült ki a Publicus Intézet felméréséből, amit a Népszava megbízásából készítettek.

A válaszadók 32 százaléka szerint a találkozó Orbán Viktornak állt érdekében, 33 százalék szerint mindkét félnek, 19 százalék pedig úgy gondolta, hogy inkább Vlagyimir Putyinnak. A találkozó kezdeményezője kapcsán a megkérdezettek 39 százaléka Magyarországot, 19 százaléka Oroszországot jelölte meg.

A svéd NATO-csatlakozás késleltetésére is rákérdeztek a felmérésben, 17 százalék szerint a kormány Putyin kedvében szeretne járni, míg 3 százalék úgy nyilatkozott, hogy Erdogan kérését teljesíti a Fidesz. 35 százalék szerint pedig Orbán Viktor mindkét külföldi vezetőnek meg akar felelni és csak 25 százalék látta úgy, hogy „a kormány önállóan dönt ebben a kérdésben”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!