A Forma-1 minden résztvevője a 2021-es szezont lezáró Abu-dzabi Nagydíj utolsó körében történtek miatt. Egy versenybaleset miatt bejött a Safety Car, így a legutolsó kör döntött a világbajnoki címről, amely során Max Verstappen megelőzte Lewis Hamiltont, ezzel pedig vébét nyert.

Kapcsolódó

Egy baleset döntött: Max Verstappen a világbajnok

Egy unalomba fulladó, biztos Hamilton-sikert ígérő verseny drámai véget ért.

A balesetet éppen a Mercedes partnercsapatában, a Williamsben vezető pilóta, Nicholas Latifi szenvedte el, aki így váratlanul vált főszereplővé. Elmondása szerint persze esze ágában sem volt beleszólni a világbajnoki címért folyó harcba.

"Mick Schumacherrel csatázta, ő pedig kitolt a pályáról. Nem volt szabálytalan, de ettől koszosak lettek az abroncsaim, ami aztán balesetet okozott. Elrontottam egy kanyart, amiért bocsánatot kértem a csapatomtól, de sajnos az ilyesmi előfordul ebben a sportágban.

Természetesen nem volt szándékomban befolyásolni a világbajnoki címért folyó versenyt, mégis így történt"

- foglalta össze gondolatait a kanadai versenyző.

Miközben Latifi próbálta menteni a menthetőt, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner csak olajat öntött a tűzre. Mivel Verstappennek nem lett volna esélye az előzésre a biztonsági autós fázis nélkül, Horner viccből ezt mondta:

Élete végéig ellátjuk Red Bull-lal Latifit, ez nem kétség! A végén szükségünk volt egy kis szerencsére, miután többször is pechcünk volt a szezonban. Azt éreztük az utolsó versenyen, hogy végre nekünk volt szerencsénk a Safety Carral és Max élt az eséllyel.

Szegény Latifi így hiába próbálta kivonni magát az egész éves Mercedes, Red Bull marakodásból, csak belergadt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!