A fiút már a helyszínen újra kellett éleszteni, válságos állapotban vitték a mentők kórházba. A rendőrség emberölés kísérlete miatt kezdett nyomozni.


Kritikus állapotban van a fiú, akit tegnap hajnalban szúrtak meg Budapesten, a belvárosban. Testvére azt mondta az RTL híradójának, hogy folyamatosan bent vannak nála a kórházban, már két műtéten túl van. A rendőrök szerint két társaság egy lány miatt szólalkozott össze az Erzsébet téren, eközben került elő egy kés, amivel az áldozatot halántékon szúrták. A támadás gyanúsítottját őrizetbe vették, emberölés kísérelt miatt kezdeményezik a letartóztatását.

A szintén 18 éves fiút már a helyszínen újra kellett éleszteni, válságos állapotban vitték a mentők kórházba. A testvére szerint az orvosok nem biztatják őket.

„Volt két műtéte, egy egy órás 43 perces műtéte, volt egy 3 és fél órás nagyműtéte, nyitott koponyával van. Beraktak még egy csövet, amin keresztül kamerával figyelik, hogy megkapja e az oxigént az agy.”

A férfi szerint a családot nagyon megviselték a történtek, folyamatosan a kórházban vannak. A történtekről azt mondta, az öccse rosszkor volt, rossz helyen. Szerinte a fiú nem problémás, csak ritkán iszik és nem kábítószerezik.

A rendőrség emberölés kísérlete miatt kezdett nyomozni. Az eddigi adatok szerint egy 4 fős és egy 5 fős társaság szólalkozott össze tegnap hajnalban.

„A 18 éves gyanúsított kihallgatásán a vallomástételt megtagadta, de a jelenlegi adataink szerint az éjszaka folyamán két fiatalokból álló társaság találkozott össze, és a későbbi gyanúsított illetőleg a sértett egy lányon veszett össze” - mondta Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

A híradó úgy tudja, a fiatal késelő még nem volt büntetve. A rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

„A cselekmény társadalomra veszélyessége kirívó, emellett a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított életmódja is kifogásolható. Ezért alappal lehet következtetni arra, hogy az eljárásban a jelenléte csak a letartóztatásával biztosítható” - mondta Bagoly Bettina, a fővárosi ügyészség szóvivője.

Letartóztatásáról még a hét elején dönthet a bíróság.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!