Nemcsak Mészáros Lőrinc és Tiborcz István közös érdekeltsége kapott állami támogatást kikötőfejlesztésre, egy Csányi Sándorhoz közeli cég szintén Balatonfüreden fejlesztheti kikötőjét, és Tihanyban, Balatonföldváron, Balatonkenesén is elektromos kikötő épül. A tervek szerint 4 milliárd forintot adott volna az állam a balatoni kikötők bővítésére vagy építésére, de ennél több mint 800 millióval nagyobb összeget áldoznak rá - derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapjáról. Balatonfüreden összesen négy kikötőt fejlesztenek állami pénzből.

A járvány után ezzel fellendül a város

Balatonföldvár Nyugati strandján is elektromos vitorláskikötő épül, a BALABO KFT 897 milliót kapott erre a célra. A cég tulajdonosai Mészáros László Péter, és Deák Sándor Imre. Utóbbi balatonföldvári lakos, és a Pizza Forte alapítója. A cégből ő már kiszállt, de testvére még ügyvezető.

A strand észak-keleti részén épül majd meg a kikötő, az önkormányzaton nem múlhat a beruházás sikeressége, már korábban szándéknyilatkozatot fogadott el a fideszes Holovits Huba vezette testület, ebben megerősítették, hogy nyertes pályázat esetén együttműködnek a kikötőt építő beruházóval. Nem mindenki ért egyet ezzel a fejlesztéssel, a földvári lakosok egy része aláírásgyűjtésbe kezdett a kikötőépítés ellen. Többen azt is nehezményezték, hogy az önkormányzat nem árult el részleteket a fejlesztésről. A polgármester az Index kérdésére korábban azt mondta, csak akkor indítanak lakossági tájékoztatást, ha meglesz a támogatás a kikötő megépítésére. Az 500 fő befogadására alkalmas Nyugati strandot egyébként két éve 150 millió forintból újították fel. Ami viszont ennél is érdekesebb, hogy a Kisfaludy-pályázaton nemrég újabb 36,7 millió forintot nyertek el a strand felújítására. Márpedig annak elég kicsi az esélye, hogy ezen a kis területen az elektromos kikötő mellett még a strand is tovább üzemeljen. Nemrég ki is vágtak néhány fát.

kiemelt kép: Olvasónk

A földvári önkormányzat honlapján közölte, hogy pozitív elbírálást kapott a pályázat, és ezt rögtön össze is kötötték a koronavírus-járvánnyal. Mint írják: így megnyílt a lehetőség Földvár előtt a járványt követő gazdasági újjáéledésre:

A koronavírus-járvány megszűnése után önkormányzatunk várakozása szerint e fejlesztés nagymértékben hozzájárul a balatoni turizmus és ezen belül városunk gazdasági életének fellendüléséhez.

Földváron egyébként még egy kikötő építése függőben van.

Füreden négy kikötő kapott közpénzt

Nézzük, kik nyertek még el állami támogatásokat:

  • Ahogy azt megírtuk, a Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. két leányvállalata összesen 1,8 milliárd forintot kapott egy balatonfüredi e-kikötő fejlesztésére és a balatonvilágosi Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztésére.
  • Szintén egy balatonfüredi kikötő fejlesztésére kapott 550 millió forintot a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó B.A. 1 Ingatlanforgalmazó, Ingatlanhasznosító és Vagyonkezelő Kft. Társaság. A balatonfüredi Uni Hotel kikötőjét fejleszthetik.
  • A BYC Ingatlan Ingatlankezelő Kft. szintén balatonfüredi e-kikötő fejlesztésére 300 millió forintot kapott. A kft. ügyvezetője a helyi turisztikai egyesület elnöke, a Fidesz-KDNP helyi képviselője, Böröcz István.
  • Habár ebből a támogatásból csak három balatonfüredi kikötőnek jutott pénz, egy negyediket is állami pénzből fejlesztenek. Az önkormányzati tulajdonú, Mészáros Lőrinchez tartozó Balatontourist által üzemeltetett kempingben 2 milliárd forintból épül vitorláskikötő.
  • Balatonkenesén 901 millióból fejlesztheti a kikötőt Viszkei András és Viszkei Márton közös tulajdonú cége, a Balatonfői Yacht Club Kikötőhasznosítási Kft. A cég tavaly 29,8 millió forintot kapott szálláshely-fejlesztésre a Kisfaludy-pályázaton. A Viszkei testvérek a hazai e-hajózás fejedelmei, közösen alapították az elektromos hajók gyártására specializálódott Aqwia Kft.-t. Viszkei Márton nemrég arról beszélt, hogy várakozásaik szerint idén 15-20 százalék körüli mértékben nőhet az elektromos hajók piaca Magyarországon. Ebben a két évvel ezelőtti cikkünkben bővebben írtunk a Viszkei testvérekről, és arról, hogy az állam hogyan tesz majd bele milliárdokat az elektromos hajózásba.
  • A Tihanyi Yacht Club kikötőjének megújítására és bővítésére 195 millió forintot kapott a Peninsula Resort, tulajdonosa Járosi Tamás balatoni vállalkozó.

Siófokon viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy nem épül újabb kikötő. A Yolle Kft. az első fokon eljáró Fejér megyei katasztrófavédelmi hatóságtól a széplaki kikötőjének bővítéséhez vízjogi engedélyt kapott. Az önkormányzat viszont Siófok városa nevében megfellebbezte a döntést, a másodfokon eljárt BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az elsőfokú határozatot pedig most megsemmisítette. Ez ellen a döntés ellen már csak bírósági pert kezdeményezhet a Yolle.

Óriáskikötőt terveznek az Ezüstpartra, a szabadstrandot homokkal töltenék fel

Egyszer nemet mondtak a tervekre, de úgy tűnik, már nincs akadálya egy 146 férőhelyes, nagy tőkesúlyú hajók tárolására alkalmas kikötő létrehozásának. Ellenállás szerveződik, de az önkormányzat támogatja a projektet, és a vállalkozó szerint sem állítja meg semmi.

Kiemelt kép: Varga György /MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!