Lázár János minisztériumából szivárgott ki egy előterjesztés. A Telex szerint ha megvalósul, 33 ezer járművet érinthet a változás.


Hamarosan kizárhatják a plug-in hibrideket a zöld rendszám használatára jogosult gépjárművek közül Magyarországon - írja a Telex egy, a szerkesztőség birtokába került előterjesztés alapján. Az Építési és Közlekedési Minisztériumból kiszivárgott dokumentum szerint a jövőben forgalomba helyezett példányok mellett a már forgalomban lévő elektromos hálózatról tölthető, de alapvetően nem elektromos hajtású autók rendszámát is hagyományosra cserélnék a következő műszaki vizsgán.

A Telex szerint,

Ez pedig nem kevés, tekintve, hogy június végéig 74 ezer zöld rendszámot adtak ki. Ha a terv megvalósul, akkor már csak a hagyományos villanyautók, és egyéb járművek használhatnák a zöld rendszámot.

Ezzel a plug-inek

és a jövőben honosított új és használt példányok után regisztrációs adót, gépjárműadót, valamint adásvételkor vagyonszerzési illetéket is kellene fizetni.

A Telex kereste az ügyben a Lázár János vezette minisztériumot is, ahonnan azt a választ kapták, hogy a közúti közlekedés szabályainak felülvizsgálata folyamatosan zajlik, annak alakulásáról a későbbiekben tájékoztatni fognak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!