A teljes vagyont bő 113 millióért viheti, aki szeretné: a lédig bor literje például csak 90 forint.


Tavaly októberben került felszámolás alá a magyar borászok többségének összesen több százmillió forinttal tartozó kereskedőcég, az IMO, és ugyanekkor indult el a fizetésképtelenségi eljárás a boros cég, a Bognár-Vin ellen is - írta meg a 24.hu.

A lap emlékeztet rá, hogy az LQD Pénzügyi és Gazdasági Szakértő Kft. a múlt héten már harmadszor bocsátotta nyilvános árverésre a Bognár-Vin ingóságait, és korábban 75 százalékkal, majd 50 százalékkal csökkentették a kikiáltási árat.

Az árverésre bocsátott tételek tehát a következők:

- 882 ezer liter lédig borkészletet (157 millió 636 ezer forint),

- 126 574 üveg Lovassy, Bognár és „egyéb” borok (65 millió 671 ezer forint),

- 1475 üveg Ági és „egyéb” szörp (539 078 forint),

- 623 kilogramm borászati segédanyag (3 723 129 forint).

Az állami felszámoló egyébként úgy került be a képbe, hogy a kifizetetlen borászok Palkovics László akkori technológiai és ipari miniszter segítségét kérték, és a kormány erre stratégiailag kiemelt jelentőségű csődeljárássá minősítette az IMO ügyét. Korábban erre nem volt példa, de az biztos, hogy ebben az esetben több tucat borásznak maradt adós az IMO.

Az IMO olyan ismert borászatokat nem fizetett ki, mint a Takler Pincészet, a Laposa Birtok, a Bodri Pincészet, a Frittmann Borászat, a Bock Pincészet, a Dobosi és a Gere Pincészet. A 33 károsult borászat fele egyenként több mint tízmillió forintot követel az IMO-tól.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!