Egy online tolvaj ellopta a családi fotókat, majd egy kamuprofilból posztolt újra mindent.


Többet nem posztol felismerhető képet a gyerekeiről a közösségi oldalakra egy amerikai nő, írja a Fox News. Meredith Steele azután döntött így, hogy egy internetes tolvaj „digitálisan elrabolta” a gyerekeiről készült fényképeket, majd egy kamuprofilból posztolta a felvételeket.

A profilon már harmincnál is több kép szerepelt róluk, köztük olyanok, amik ügyintézés, ebéd vagy iskolába indulás közben készültek. Habár az asszony jelentette a kamuprofilt az Instagramnak, a közösségi oldal még mindig nem távolította el. Steele ekkor tiltotta le a digitális tolvaj hozzáférését a saját fiókjához.

„Nagyon ijesztő volt. A gyerekeknek új neve és személyazonossága volt” – mondta Steele, aki ezután minden fotót eltávolított, amin a kicsik szerepeltek.

Meredith Steele-t az Instagramon 157 ezren követik, a TikTokon pedig közel egymillióan. Azt mondja, hogy az ijesztő felfedezés után azonban teljesen megváltozott a hozzáállása a gyerekek felismerhető fotóinak posztolásáról.

– panaszkodott a portlandi anyuka. Meredith azóta kizárólag olyan képet posztol, amin a kicsik arca nem felismerhető, csak a tarkójuk látszik. A helyekre pedig csak akkor csekkol be, ha már elmentek onnan. Ezen felül azt is megtiltotta, hogy a gyerekekről iskolai vagy nyári tábori fotó készüljön.

Meredith Steele hasonló elővigyázatosságot javasol minden szülőnek. A „digitálisan kifosztott” anyuka szerint érdemes óvatosan bánni a gyerekek képmásával, mert a kicsik nem elég idősek ahhoz, hogy felfogják, mi történhet az őket ábrázoló fotókkal.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!