Azt gondolnánk, ha valaki finnyás, ez randizásnál hátrány lehet. Ilyenkor érzed úgy, hogy a pasi lúzer, túl jó fej, önző, vagy épp’ sziruposan kedves. Esetleg átlagosan unalmas.


Egy biztos, minden randevúból tanul az ember. Ha mást nem, hát azt, hogy ilyen fazonnal még véletlenül sem leszel hajlandó legközelebb találkozni. A Szürke ötven árnyalata trilógia írónője, E.L. James ezt a következőképpen foglalta – rendkívül frappánsan – össze:

„Rengeteg békát kell megcsókolnod, mielőtt rátalálsz a hercegedre.”

Pedig mindenkit vár valahol a nagyvilágban egy herceg. Csak meg kell keresni. És állítólag ez csakis úgy sikerülhet, ha kellően válogatósak vagyunk. Íme, a magyarázat:

A nők álmodoznak, reménytelenül romantikusak és szilárdan hisznek a végzetben

Ezért minden férfit, akivel összehozza őket a sors, menthetetlenül kiveséznek. És azt mondják, ezt azért teszik, mert magabiztosak, és tudják, mit akarnak az élettől.

Persze sok nő már túlzottan maximalista, aki az élet minden területén a tökéletességre törekszik, mindig ragaszkodik az elveihez - vagyis ha valakiért nem őrül meg azonnal, továbbáll. Mondván: nem kezdjek olyanhoz kötődni, aki számomra nem ideális. Ez viszont megakadályozza őt abban, hogy rátaláljon az igazi lelki társára. Elvágja a köteléket, mielőtt az szorosabbra fűződhetne. Ez néha még neki is fájdalmas.

Csak azért ne akarj valaki mellett lehorgonyozni, mert félsz az egyedülléttől

Ez pedig a ló másik oldala - de a szerelem nem így működik. Tényleg válogass! Ne csak azért válassz valakit magad mellé társnak, mert kell egy biztonságos takaró, amibe beburkolózhatsz. Ez mindkét fél számára igazságtalan. Te is többet érdemelsz, és a partner is.

Dr. Rom Brafman terapeuta találóan foglalta össze a Psycholgy Today c. szaklapban, mi az előnye egy kapcsolatban, ha valaki a kellő mértékben „finnyás”:

„Ahelyett, hogy olyasvalakit keresnénk, akivel ’működik’ a kapcsolat, keressünk olyat, aki megbabonáz minket. Ha ebben a szellemben próbálkozunk, már maga a keresgélés folyamata is izgalmassá válik.”

Ha a lelki társ keresése indokán szakítasz azzal, akivel csupán "biztonságban" érezed magad, nagyobb kockázatot vállalsz, mint ha vele maradnál. Márpedig mindenki tudja, hogy a veszély, a kockázat micsoda csábítást jelent. Hogy mi a tanulság? Lehetsz válogatós, de mindig tudd, mikor és meddig szedd ízekre magadat és a partnert!

Ha tartós kapcsolatra és igazi lelki társra vágysz, mindig légy nyitott, és tudd, mi az, ami számodra létfontosságú tulajdonság a leendő partnernél!

Legyenek elveid, legyenek bizonyos fokmérőid a leendő társ vonatkozásában, de ne gondolkozz végletekben! A határokat azért lehet némileg tologatni.

via Elite Daily; Címkép: frank mckenna/Unsplash



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!