Ketten összeütköztek augusztus 10-én, szombaton délután a Bamboo Sziget wakeboardpályán -tudta meg az Index.

A lap először az egyik olvasójára hivatkozva azt írta, hogy egy tizenéves gyerek sérült meg a balesetben. Később a rendőrség tájékoztatása alapján kiderült, hogy

egy 13 éves fiú indulás után elesett, majd megpróbált visszaúszni a stéghez. Egy 12 éves kislány viszont ekkor áthajtott a fején wakeboardjával.

A baleset után a fiú elájult a vízben és "mentőmellényben, hassal lefelé lebegett a vízen".

A rendőrség az Indexnek azt írta, a kisfiút civilek segítségével mentették ki a vízből a vízirendőrök. Az üzemeltető Vízisí Centrum Kft. közleményéből pedig kiderült, hogy a fiút stabil oldalfekvésbe helyezték, amíg a mentők kiértek. A gyereket végül mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Vízisí Centrum Kft. az Indexnek azt írta, "a pálya érvényes üzemeltetési engedéllyel rendelkezik, a vontató kezelője pedig megfelelő képzettséggel rendelkezik."

Emellett azt is közölték, hogy a "pálya igénybevételének feltétele a 10. életév betöltése, úszni tudás és az üzemeltetési szabályzat elfogadása". Emellett pedig kiskorúak csak nagykorú belegyezése és felügyelete mellett használhatják a pályát.

Az üzemeltető azt is hozzátette, hogy a balesetben érintett gyerekek is szüleik hozzájárulásával tartózkodtak a pályán. A sérült kisfiú családjával pedig már felvették a kapcsolatot és felajánlották a segítségüket.