Az egykori pártelnök és miniszter ingatlanját közel 3 millió forintos négyzetméteráron értékesítik. Igaz, nem akármilyen luxus fogad benne.


Hihetetlenül magas összegért árulják a 90-es évek egyik legismertebb politikusa, Torgyán József luxusvilláját – szúrta ki a Pénzcentrum.hu oldal.

Ezért egy 12. kerületi, 6 szobás, 324 négyzetméteres házat kap az illető, ami egy 1213 négyzetméteres telken fekszik.

Ez az is jelenti, hogy a Független Kisgazdapárt néhai elnökének házát 2,9 millió forintos négyzetméterenkénti áron hirdették meg.

A háznál egyébként emléktábla is hirdeti az egykori lakót. Ezt a Hegyvidék önkormányzata 2021-ben állíttatta a 2017-ben elhunyt politikus emlékére.

A volt földművelésügyi miniszter annak idején kisebb botrányba is keveredett az álomotthon miatt. Vagyonnyilatkozatában ugyanis csak egy társasház egyhatod részét tüntette fel, a hegyvidéki villát nem. Akkor ezt azzal magyarázta, hogy nem akarja, hogy „betörő-, rabló- és robbantócsoportok” információt kapjanak arról, hogy pontosan hol lakik – emlékeztet a portál. Ebben annyi ráció mindenképp volt, hogy Torgyán is azok közé a közéleti szereplők közé tartozott, akiknek házánál bombát robbantottak a 90-es évek végén.

A hirdetés szövege szerint „a kifogástalan műszaki állapotú épület neves építész tervei alapján készült, figyelembe véve akár a külön lakások kialakításának lehetőségét is.”

„A három szintes épület alsó szintjén dupla garázs, gépészet, háztartási helyiségek, szauna, vendégszoba és tágas, kertkapcsolatos előtér kapott helyet. A földszinten fogadótér, nappali, étkező konyha, gardróbszoba található, terasszal, közvetlen kertkapcsolattal” – derül ki a hirdetés további részéből.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!