A horrorház a magyar állam tulajdona lett, miután mindenki lemondott az örökségről.


A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő eladja a néhai sorozatgyilkos, Pándy András ingatlanát. A minden idők leggonoszabb magyar emberének tartott lelkész háza Dunakeszi egyik kertvárosi utcájában áll, amely időközben állami tulajdon lett - írja a Blikk.

Az ingatlan 44/100-ad tulajdonrésze a néhai Pándy András hagyatéki eljárása eredményeként került az állam tulajdonába, most azonban megválnának tőle.

Pándy atya saját felesége, gyermekei és szeretői lemészárlása miatt került egy belga börtönbe, ahol 9 éve meghalt.

A lelkész a kilencvenes években vásárolta meg az ingatlant Dunakeszin, amikor Belgiumban már szorult nyaka körül a hurok. Néhány évet töltött el itt, miközben hamis bizonyítékokat gyártott, hogy eloszlassa a vele kapcsolatos gyanúkat. Például statisztákkal eljátszatta eltűnt családtagjait, a felvételeket pedig elküldte Belgiumba.

A házat 1997-ben, mikor Pándyt őrizetbe vették, a nyomozók teljesen átkutatták, de itt nem találtak bizonyítékokat. Az ingatlanban azóta nem lakott senki, sűrű bozótos nőtte be a környékét. A sorozatgyilkos háza egy közös telken áll, amiről maga a szomszéd férfi sem tudott.

- nyilatkozta a névtelen szomszéd a Blikknek.

A helyzet annyiban nehezíti meg a vásárlást, hogyha osztatlan közös tulajdonban van egy telek, a társtulajdonosokat elővásárlási jog illeti meg. Szakértők szerint nem lesz kelendő a horrorház, annak ellenére sem, hogy itt nem történt konkrét gyilkosság. A vevők gyakran érzelmi alapon döntenek, ezért egy sorozatgyilkos korábbi tulajdonos eltántoríthatja őket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!