Magyarországról a legtöbben arra kerestek rá az interneten, hogyan lehetnének írók. Világszerte kevesen akarnak tanárok, rendőrök vagy tűzoltók lenni.


Meglepő foglalkozást választana a magyarok többsége, írja az RTl.hu. A Remitly online pénzügyi szolgáltató a 2021. október és 2022. október közötti keresési adatokból szűrte ki, hogy a világon a legtöbben pilóták szeretnének lenni, Magyarországon azonban a többség arra keresett rá, hogyan lehetne író.

Világviszonylatban sorrendben erre a tíz foglalkozásra kerestek rá a legtöbben a Google-ben: pilóta, író, táncos, youtuber, vállalkozó, színész, influenszer, programozó, énekes és tanár. A szolgáltató térképén szereplő országok közül 25-ben végzett élen a pilóta, míg 75-ben, köztük Magyarországon is a többség író szeretne lenni. A lap megjegyzi, hogy ezzel a pályaválasztási érdeklődéssel egy csapatban szereplünk a skandináv és a balti országokkal, valamint Romániával, Szerbiával és Szlovéniával is.

A Remitly szerint az írók munkája az egyik legflexibilisebb és gyakorlatilag a világ bármely pontjáról lehet végezni. Ráadásul aki erre adja a fejét, lehet akár regényíró, forgatókönyvíró, újságíró vagy szövegíró is. A kutatás alapján ugyanakkor szembeötlő, hogy a felkapott foglalkozásokkal szemben milyen kevesen szeretnének tanárok, orvosok, tűzoltók, bírók vagy rendőrtisztek lenni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!