Közel negyven luxusingatlan mögött sejlik fel a miniszterelnök vejének üzleti köre. Több budapesti luxusszálloda mellett irodaházakban is van érdekeltsége.


Közel kétszáz milliárd forintnyi állami tőkét kezelnek a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó magántőkelapok - erről beszélt az RTL Híradónak az az újságíró, aki közel két évtizede követi nyomon a miniszterelnök vejének gazdagodását. Bódis András azt mondta: ilyen gyarapodást még nem látott.

Tiborcz Istvánra Magyar Péter is utalt a Partizánnak adott emlékezetes interjújában. Varga Judit exférje úgy fogalmazott:

Hasonlóan fogalmazott Bódis András, a Válasz Online újságírója is. Szerinte Tiborcz most abban a szakaszban van, „amikor szeretné láttatni, hogy neki mi van”.

Az újságíró decemberben közel negyven luxusingatlan mögött azonosította Tiborcz Istvánt és üzleti köreit. Övék a Gellért szálloda, a Lánchíd lábánál álló Sofitel hotel, van ötcsillagos szállodája a Vörösmarty téren és a Szabadság téren is, és az Andrássy út több nagy palotáját is megszerezte. Nemrég szerezte meg a belgrádi irodapiac tíz százalékát, de Budapesten az Alkotás pontban, az Infopark több épületében, és a Mol-torony körül épülő irodaházakban is van érdekeltsége.

- fogalmazott Bódis András. Az ő számítása szerint a Tiborcz érdekeltségébe tartozó magántőkealapokba eddig 183 milliárd forinttal szállt be a magyar állam.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!