A diákok az iskolától minden lelki és pszichológiai támogatást megkapnak. Januárban már fedelet biztosítanának a bentlakásban élő diákok számára.


Osztályfőnöki órákkal kezdődött meg a tanítás Székelyudvarhelyen, a Tamási Áron Gimnáziumban, amelynek diákotthonában hétfőn tragédia történt. Egy fal leomlása után diákok maradtak a romok alatt, egy fiatal meghalt, hárman megsérültek, egyikük életveszélyesen – neki a gerince tört el.

Az iskolába érkezett dr. Kovács Gergely római katolikus érsek, Kallós Zoltán, az Oktatási Minisztérium államtitkára, Demeter Levente főtanfelügyelő és Gálfi Árpád polgármester is.

Molnár Katalin iskolai tanácsadó irányításával krízisintervenciós csoport szerveződik a diákok pszichológiai támogatására – tudta meg a Hargita Népe. Hamarosan közzéteszik azokat a neveket és elérhetőségeket is, ahova a diákok fordulhatnak lelki segítségért.

– többek között ez olvasható a Bekő Melinda Erzsébet igazgatóhelyettes által aláírt kommünikében, amit a diákok és a szülők is megkaptak.

„Az Alma Mater szeretetével gondolunk azokra a diákokra, akik a borzalom perceit átélték, akiknek anyagi javaik odavesztek, és életük egyik legnagyobb traumáját élték át. Hálás a szívünk a nevelők, tanárok, szülők és önkéntesek odaadó és gyors segítségéért. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy januárban fedél legyen bentlakó diákjaink feje felett” – teszik hozzá.

A Hargita Népe úgy értesült, hogy

A kollégiumi tragédiával kapcsolatban megszólalt Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke és Klaus Iohannis román államfő is. Az áldozat és a sérültek családtagjainak részvétét és együttérzését fejezte ki Novák Katalin magyar köztársasági elnök is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!