Hétfőn megjelent a parlament ülésén B. Nagy László, Szeged fideszes országgyűlési képviselője, aki korábban egy helyen tartózkodott Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem rektorával, akiről később kiderült, hogy koronavírus-fertőzött.

A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója Olaszországban volt síelni, ahonnan március 8-án jött haza, majd nem maradt otthon házi karanténban, hanem bement dolgozni, még műtött is.

Prof. Dr. Rovó László el is ismerte, hogy megfertőződött és még dolgozott is, bár állítása szerint egyáltalán nem biztos, hogy külföldön kapta el a vírust, és mivel steril körülmények között dolgozott, szerinte kizárt, hogy akármelyik páciense veszélyben volt. Miután kiderült, hogy fertőzött, 120 embert teszteltek.

Az orvos részt vett Szeged március 15-ei koszorúzásán, ahol többek közt B. Nagy László országgyűlési képviselő is jelen volt.

hirdetés

A politikusnak ezután önkéntes házi karanténba kellett vonulnia, mivel érintkezett a koronavírusos rektorral. Ennek ellenére hétfőn bement az Országgyűlés ülésére, ahol szájmaszkban, az egyik sarokban, másoktól elkülönülve foglalt helyet.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó osztott meg egy képet a szegedi országgyűlési képviselőről.

Bangóné Borbély Ildikó

Ez a felelős önkéntes karantén? B.Nagy László fideszes képviselő ben... t ül a parlamentben! Gratulálok! "Szeged fideszes országgyűlési képviselője is részt vett a március 15-i ünnepségen, amin Rovó László is, így önkéntes karanténba vonul. Ott volt Trócsányi László egykori igazságügyi miniszter is.

B. Nagy László a Szegedma nevű lapnak még vasárnap azt nyilatkozta, hogy jó ideje otthon van a családjával, és eddig egyikük sem mutatott tüneteket.

A március 15-ei koszorúzáson egyébként Trócsányi László, a Fidesz európai parlamenti képviselője is ott volt, aki szintén érintkezett a szegedi rektorral. A politikus Facebook-oldalán jelentette be, hogy

őt is tesztelték, az eredménye pedig negatív lett, de ennek ellenére önkéntes karanténba vonul.

Bár egészségesnek és jól érzi magát, úgy döntött, mostantól otthonról folytatja a munkát.

Trócsányi László

Nőnap alkalmából köszöntöm mindazokat a hölgyeket, akik az elmúlt e... sztendőben leadott szavazatukkal lehetővé tették, hogy európai parlamenti képviselőként képviselhessem Önöket. Bizalmuknak a jövőben is igyekszem megfelelni. Ma szabad világban élünk, ahol a nők jelentős szerepet töltenek be az élet minden területén, az egyetemeken, a diplomáciában, a vállalatok vezetésében, a politikában, a mindennapjainkban, de mégis, a legfontosabb az, hogy mosolyuk, bölcsességük erőt ad a férfiaknak.



hirdetés