Szabó Sándor magyar bajnok ökölvívó volt, majd edzőként is dolgozott a válogatott mellett. 10 éves kislányának is elárulták már, hogy mi történt az édesapjával.


Ahogy arról beszámoltunk, egy 27 éves férfi kedden este halálra késelte egy békéscsabai hotel egyik dolgozóját.

Mint később kiderült, az áldozat az egykori bokszbajnok, Szabó Sándor, akinek felesége megtörten nyilatkozott a Blikknek.

- mondta a könnyeivel küzdve Szabóné Vass Gabriella.

"Az elsőként értesített nagyfiától tudtam meg este, hogy mi történt, és azt is, hogy a férjemet kórházba vitték. Azonnal hívtam a sürgősségit, ahol a nővérektől azt a választ kaptam, ha tudnak valamit, az orvos fog visszahívni. Nem sokkal később tőle értesültem a halálhíréről" - emlékezett vissza a tragédia estéjére.

Az asszony elmondása szerint férje a Magyar Pünkösdi Egyház biztonsági részlegének volt a vezetője, a békéscsabai szálloda rendszeresen őket értesítette, ha valamilyen atrocitás történt.

Húsz éve éltünk együtt, éppen most utaztunk volna el, hogy megünnepeljük a házassági évfordulónkat. Erre sajnos már nem kerül sor többé… Egy jó ember volt, aki mindig csak segíteni próbált mindenkinek" - emlékezett férjére Gabriella.

Szabó Sándor bokszolóként kezdte pályafutását, 1993-ban sportoktatói, 1996-ban pedig edzői végzettséget is szerzett. 2000-ben muaythai magyar bajnok lett. Három éven keresztül az ökölvívó-válogatott edzőjeként dolgozott Szántó Imre mellett. 1997-től 2009-ig a kick-box-válogatott ringes szakágának edzője volt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!