Először azt hitte a férfi, hogy egy cápa kapta be a fejét. Csak később jött rá, hogy egy sósvízi krokodil szemelte ki magának.


Egyszerűen szétnyitotta az állat állkapcsát egy ausztrál búvár, akinek bekapta a fejét egy krokodil, írja a CNN. Marcus McGowan éppen Queensland északi részénél a tengerben sznorkelezett, amikor egyszer csak észrevette, hogy egy jókora állkapocs szorítja a fejét.

A férfi először azt hitte, hogy egy cápa támadta meg, csak akkor döbbent rá, hogy egy krokodillal van dolga, amikor tapogatni kezdte az állatot.

„Épp csak annyira tudtam felfeszíteni az állkapcsát, hogy ki tudjam húzni a fejemet” - idézte fel a történteket a búvár. A krokodil ezután rögtön újra nekiesett, de sikerült a karjaival távol tartani magától. Eközben a férfit odaszállító hajón észlelték a kiabálást és gyorsan érte mentek.

Marcus McGowant előbb egy közeli szigetre, majd onnan mentőhelikopterrel a kórházba szállították. A férfi karja és feje és tele volt sérülésekkel.

„Egyszerűen rossz helyen voltam, rossz időben. Hálás vagyok, hogy én voltam az, és nem valamelyik gyerek vagy hölgy a csoportból” – mondta a fejen harapott búvár.

McGowan szerint a támadás olyan gyorsan történt, hogy nem tudta jobban szemügyre venni a krokodilt. Úgy véli, hogy egy fiatal, körülbelül két-három méteres példány nézhette ki magának. A sósvízi krokodilok akár hat méter hosszúra is megnőhetnek, súlyuk pedig elérheti az egy tonnát az ausztrál állatkert szerint.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!