Persze előtte el kell kerülni, hogy vörös óriásként elnyelje a bolygót. Ha lesz is emberiség akkor, már nem innen szemléli az eseményeket, az biztos.


A fehér törpecsillagok tanulmányozása során a tudósok jó néhány aggasztó hírrel szolgálhatnak a Föld jövőjére nézve – közli az IFLScience. A kutatások szerint, még ha nem is nyeli el vörös óriásként a Nap majd bolygónkat, az abból visszamaradó fehér törpe Nap még széttépheti.

Az alkalmi kitörések ellenére a Nap nagyon stabil csillag. Enélkül persze nem is lennénk itt, de sajnos nem lesz így örökké.

A vörös óriások sokkal több hőt bocsátanak ki, mint korábbi, normál méretű csillag életükben, ez annyira igaz, hogy még ennek a fázisnak a legkorábbi szakasza is elegendő lesz ahhoz, hogy a Földet lakhatatlanra hevítse. Az emberiség jobb, ha addigra talál egy másik otthont, máskülönben pályafutása az Univerzumban véget ér.

Bár azt minden tudós biztosra veszi, hogy a bolygó lakhatatlanná válik, viszont még mindig vita folyik arról, hogy maga a bolygó túléli-e a Nap megduzzadását. A felfúvódó csillag a Merkúrt és a Vénuszt biztosan elnyeli. Új kutatások azt sugallják, hogy még ha a Föld maga nem nyelődik el, azonban mindez nem jelenti majd a fenyegetések végét.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!