Amint arról korábban mi is beszámoltunk, váratlan tragédia árnyékolta be a dél-koreai vizes világbajnokságot.

Szombatra virradóra két dél-koreai állampolgár meghalt, és többen megsérültek - köztük a vb-n részt vevő sportolók is - amikor váratlanul összeomlott egy helyi éjszakai klub galériája.

A helyszínen tartózkodott a magyar női vízilabda-válogatott is, ám csodával határos módon, illetve gyors reakcióidejüknek hála, apróbb sérülésekkel megúszták a drámai balesetet.

Elmondásuk szerint a tragédia azért következhetett be, mert a tömeg egy, a klubban felcsendülő dalra heves ugrálásba kezdett.

A sportolók az M4 Sportnak meséltek arról, hogy ők miként élték meg a rizikós pillanatokat.

"Azt vettük észre, egyszer csak elkezdtünk zuhanni. Szerencsére voltak, akik fent maradtak és meg tudtak minket fogni. Azt gondolom, nagyon gyorsan tudtunk reagálni és elsők között voltunk, akik kimentek"

- idézte fel Leimeter Dóra.

"Nagy szerencsénk volt, hogy a Nusival (Illés Anna, a szerk.) félig egy vaslécen álltunk, így csak az egyik lábunk csúszott le, és a többieket gyorsan fel tudtuk húzni, így nem lett nagyobb baja senkinek. Első reakciónk az volt, hogy azonnal menjünk ki. Olyan hangos volt a zene, hogy sokaknak fel se tűnt, hogy mi történt, és még a tömeg előtt ki tudtunk jutni"

– emlékezett vissza Gurisatti Gréta, a vb-n negyedik helyen végzett női vízilabda-válogatott játékosa.