A Mészáros utcai Mol-kúton nincs 95-ös benzin, a Szentendrei út mentén található OMV-kúton pedig szombat este nem volt gázolaj.


Egyre több kúton fogynak ki az ársapkás üzemanyagokból, már budapesti kutakon is hiány van - írja a Telex.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, pénteken a Shell korlátozást vezetett be, így azóta tankolásonként, a kútoszlopon feltüntetett piaci áron számolva

  • maximum bruttó 20.000 forint értékű Shell FuelSave 95 benzin, illetve
  • maximum bruttó 50.000 forint értékű Shell FuelSave Diesel üzemanyag vásárolható.

    A kis benzinkutaknak a Mol a jövő héten sem szállít üzemanyagot, ők pedig mástól pedig nem tudnak vásárolni. A Független Benzinkutak Szövetségének alelnöke, Gépész László a helyzetet úgy jellemezte, hogy „ez egy haldoklás”.

    A Telex vasárnap azt írta, hogy az olvasóik és a munkatársaik is több helyen készlethiányt tapasztaltak az országban a hétvégén.

    A főváros I. kerületében, a Mészáros utcában lévő Mol-kúton például két napja elfogyott a készlet, és az eladó nem is tudta megmondani, hogy mikor érkezik újabb szállítmány a 480 forintos literenkénti áron kapható 95-ös benzinből.

    De nem ez volt az egyetlen benzinkút, ahol hiány volt a Telex szerint.

  • Az M5-ös autópálya fővárosból kifelé vezető szakaszán lévő Mol-kúton szombat este nem volt gázolaj,
  • a Szentendrei út mentén található OMV-kúton vasárnap dél körül csak benzint árusítottak.
  • Nagykanizsán, a 7-es főút mellett működő Mol-kúton elfogyott a hatósági áras gázolaj.
  • Gödöllőn, a Dózsa György úti Molnál sem hatósági áras gázolaj, sem benzin nem volt, a Pattantyús Ábrahám körúton semmilyen üzemanyag nem volt, a Szabadság úton, szintén a Molnál pedig csak az alap és feláras gázolajat lehetett tankolni, benzinből viszont egyik fajtát sem.


    ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!