Az amerikaiak 71 százaléka "egyértelműen vagy valószínűleg" kérni fogja a koronavírus elleni védőoltást, írja a New York Post egy friss felmérés alapján. A Kaiser Family Foundation (KFF) megbízásából készült kutatás eredménye jelentős előrelépés a szeptemberihez képest, amikor még csak 63 százalék kötelezte el magát az oltás mellett.

A nonprofit egészségkutató szervezet 1676 felnőtt amerikait kérdezett meg a kutatás során, miközben a tudósok éppen attól tartanak, hogy a szükségesnél lényegesen alacsonyabb a hajlandóság a lakosságban az oltás igénylése iránt. Dr. Anthony Fauci, az ország legismertebb virológusa úgy véli, a nyájimmunitás eléréshez az amerikaiak 75-80 százalékát kellene beoltani a koronavírus ellen.

A KFF közleményéből kiderül, hogy a Covid-19 elleni oltást elutasítók 27 százaléka republikánus érzelmű és legfeljebb középiskolai végzettséggel rendelkezik. Ők azok, akik "egyértelműen vagy valószínűleg" nem fognak élni az oltás lehetőségével.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a leginkább hezitálók többnyire az afroamerikaiak, a vidéken élő emberek és a republikánusok közül kerülnek ki, de a jelentés szerint esetükben nem volt egységes az indoklás.

hirdetés

A kutatás szerint az afroamerikaiak úgy érzik, hogy egyelőre kevés információval rendelkeznek az oltásról, így ha részletesebb tájékoztatást kapnak, könnyen megváltozhat az álláspontjuk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés