A 200-300 ezer forint bevétellel rendelkezők negyede, az ennél kevesebből élők majd 60 százaléka tart súlyos megélhetési gondtól - derül ki a Publicus Intézet kutatásából, amit a Népszava ismertetett.


A felmérés szerint a pénzromlás és az áremelkedés a megkérdezettek 91 százalékának okoz valamilyen szintű gondot, az emberek 39 százalékának pedig egyenesen súlyos problémát jelent. Ez öt százalékpontos növekedés áprilishoz képest.

A többség az inflációt is magasabbnak érzi, mint azt a hivatalos statisztikák mutatják: Kiemelkedően magas, 34 százalék azok aránya, akik úgy gondolják, hogy az árak emelkedése az elmúlt egy évben meghaladta a 30 százalékot, holott hivatalosan az általános inflációs érték júliusban "csak" 13,7 százalékos volt - olvasható az augusztus végén készült felmérésben.

A felmérés rezsiemelésre is kiterjed: most már valamivel többen gondolják úgy, hogy alatta maradnak az átlagfogyasztásnak: júliusban még a megkérdezettek 56 százaléka gondolta, hogy háztartása fogyasztása meghaladja a támogatott mértéket, augusztus végére 43 százalékra csökkent ez az arány.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!