Egymilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek az a cigarettacsempész- és orgazdahálózat, amit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében számolt fel a NAV. Az adóhatóság tájékoztatása szerint egymillió doboz cigi köthető a bűnbandák működéséhez.


A határmenti orgazdák az adózatlan ukrán cigarettát fedőáru, elsősorban polisztirol szigetelőanyag között szállították. A rajtaütéskor negyvenegy pénzügyi nyomozó, illetve pénzügyőr tartott házkutatást tizenhat helyen. Csempészeket, szállítókat, orgazdákat, valamint a bűnbanda vezetőit is sikerült elfogni.

Eddig tizenegy személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük nyolc elkövető le is tartóztattak. A pénzügyi nyomozók bizonyítékként cigarettát, adó-vevő készülékeket, gépjárműveket, illetve készpénzt is foglaltak. A NAV bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és orgazdaság miatt folytat nyomozást az ügyben.

Szigetelőnek álcázták a cigit

Szigetelőnek álcázták a cigit????????????️???? Egymilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek az a cigarettacsempész- és orgazdahálózat, amit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében számolt fel a NAV. A bűnbandák működéséhez egymillió doboz cigi köthető, 8 elkövető már letartóztatásban van. A határmenti orgazdák az adózatlan ukrán cigarettát fedőáru, elsősorban polisztirol szigetelőanyag között szállították. A rajtaütéskor negyvenegy pénzügyi nyomozó, illetve pénzügyőr tizenhat helyszínen tartott házkutatást. Csempészeket, szállítókat, orgazdákat, valamint a bűnbanda vezetőit is sikerült elfogni. 11 személyt gyanúsítottként hallgattak ki, közülük 8 elkövető letartóztatásban van. A pénzügyi nyomozók bizonyítékként cigarettát, adó-vevő készülékeket, gépjárműveket, illetve készpénzt is foglaltak. A NAV bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és orgazdaság miatt nyomoz.

Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal - 2020. szeptember 2., szerda


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!